2011. április 24., vasárnap

Elektromos vízkőmentesítő készülék - Jelenlegi ára: 32 270 Ft

Elektromos vízkőmentesító készülék
A vízkőmentesítő készülék működési elve
Amint a vízkőmentesítő készülék két munka tekercsét felcsévéljük a csővezetékre és a hálózati kábelt is csatlakoztatjuk attól a pillanattól kezdve működik és dolgozik a készülék. A készülék működési elve fizikai módszeren alapszik. Az első tekercsen átfolyó vízben a nagyfrekvenciás (5000 Hz) elektroimpulzusok dinamikusan szétrombolják a kalcium-karbonát kristályok szerkezetét, megbontva a molekulák ionkötéseit.
Ezáltal a hópihe alakú szerkezetek feldarabolódnak, így fizikailag megszűnik a kapaszkodási képességük! A második tekercsen áthaladó, már módosított kristályszerkezet, az azonos impulzus hatására egy kényszer visszarendeződésen megy át, ami által már csak egy romboid alakú hasábbá tud alakulni, ez az ún. aragonit típusú kristály. Az aragonit kristályok a vízben lebegnek (szuszpenziót képezve), s nem hajlamosak kemény lerakódások inkrusztáció képzésére. A folyamat során az erős elektrosztatikus kötések miatt a kristályok reverzibilis változásoktól mentesek maradnak néhány napig. A magnetikus eljárással kezelt kemény víz, a továbbiakban lágy vízként viselkedik. ami már képtelen a megkötődésre.
Közben a kristályok a visszaalakuláskor pozitív töltésűvé válnak. Továbbhaladva a vízárammal ezek a pozitív töltésű kristályok a csővezeték falán előzőekben kialakult vízkő lerakódásból vonják el az elektronokat, aminek során a vízkő felületén levő kristály szerkezet kötései fellazulnak, ezzel feloldják a már meglévő vízkő lerakódást. A feloldott molekulák a vízárammal folyamatosan eltávoznak, mindezt olyan ütemben téve, hogy nem rontják a víz minőségét! A készülék hatására a vízben kis mennyiségű hidrogén-peroxid keletkezik, ami reakcióba lépve a csővezeték fémes felületével, nagyon vékony magnetit védőréteget alkot, ezáltal belső korrózió védelmet biztosítva
A készülék felszerelése egyszerű, szakembert nem igényel.
Készüléket a vízóra utáni szakaszon bárhol, a felhasználási pontokhoz minél közelebb kell felszerelni! Mindenféle anyagú vezetékre alkalmazható (réz, fém, műanyag). Szerelése a vezeték megbontása nélkül történik, annak külső felületén. A szereléshez kb. 30 cm szabad felület szükséges, a kellékek az egységcsomagban találhatók.
A szabadfelületű vízvezetéket megtisztítjuk a portól, majd bemérjük a készülék elhelyezhetőségét. Amennyiben lehetőség van rá, a vezérlő egységet a falra szereljük a csomagban található tipli és csavar segítségével. De elhelyezhető bármilyen pozícióban, akár felfüggesztve is! A csővezetékre szigetelőszalaggal rögzítjük az impulzust adó vezeték egyik szálát, majd szorosan, menetszerűen feltekerjük az egész szálat a vízvezetékre, és a végét ismét szigetelőszalaggal rögzítjük. Ezt követően, az előző szállal ellentétes irányban elvégezzük a másik szállal ugyanezt a műveletet. Amikor végeztünk, véglegesen rögzítjük a tekercseket a csomagban található műanyag vezetékkötegelővel, és csatlakoztatjuk a villamos hálózathoz! A készüléken a két piros lámpa folyamatosan világít, a sárga impulzus jelző pedig villog működés közben. A készüléket pihentetni, kikapcsolni soha nem kell.
Társasházaknál az 5/4 collos vagy azt meghaladó méretű felmenő főágakra 2 db készüléket ajánlott felszerelni, egymás után feltekerve a szálakat, betartva a köztük lévő távolságot és a mindig ellentétes menetirányt!
Milyen előnyökkel jár a készülék használata:
Először is megvédi a vízzel érintkező nagy értékű berendezéseket.
Fogyasztása nagyon csekély: 1, 8 W, ami évi pár száz Ft villanyszámla költséget jelent.
Vegyi anyagok és sók hozzáadása nélkül működik, a víz minőségét nem változtatja meg, ezek következtében tehát teljes mértékben környezetbarát.
A kezelt víz felveszi a lágy esővíz tulajdonságait, így 15-45%-kal csökkenthető a mosó- és mosogatószerek mennyisége.
Nincs többé szükség – a környezetet is károsító és költséges – vízlágyító szerekre.
A kezelt víz gyorsabban és így olcsóbban felmelegíthető. Gáztüzelésű vízmelegítésnél 22%-kal, elektromos vízmelegítésnél 18%-kal kevesebb energia szükséges!
A mosópor megtakarítása mellett a mosógépek élettartama 35%-kal növekszik, a ruhák lágy tapintásúak lesznek és a vízkő roncsoló hatását kivédve 15-30%-kal tovább maradnak szépek. Elmarad a kelmék elszürkülése is.
Időt és vegyszereket takarítunk meg azzal is, hogy a csempékről, kagylókról és csapokról jóval ritkábban kell eltávolítanunk a vízkő nyomait. Itt említhető meg a kényes csapok és szelepek élettartamának megnövekedése is.
Fürdésnél, hajmosásnál kevesebb szappan – tusoló – sampon is elegendő, hiszen sokkal jobban habzanak.
A konyhában sok minden megváltozik, az előbb említett előnyök mellett: hamarabb fő meg az étel – kávé – tea. A vízkő hiányában gyorsabban puhulnak az alapanyagok és sokkal finomabb, aromásabb ízekre számíthatunk. A teánkat – kávénkat is jobban élvezhetjük. Poharaink, evőeszközeink nyom nélkül, foltmentesen száradnak.
Egészségünkre is kedvezően hat a megváltozott víz. Vesénken pl. 180 l folyadék áramlik keresztül naponta. A felesleges szervetlen ásványok károsíthatják a testünket. Ereink falára lerakódva alapját képezhetik az érelmeszesedésnek, a vese hajszálereit is leszűkíthetik, vesekövet alkothatnak és az izületekbe lerakódva úgynevezett, „ álreumatikus” tüneteket okozhatnak. A kezelt víz segít ezeket a bajokat megelőzni, sőt kedvezően hat a meglévő kövek lebomlására, az erekben lévő lerakódások feloldására.
A technológia pozitív „ mellékhatásaként” a víz oxigén felvevő képessége megnő, így a vízben élő oxigént nem kedvelő baktériumok száma mintegy 80%-kal csökken. Az oxigénnel telítődött víz sokkal egészségesebb számunkra.
A bőr vízkőtől eldugult pórusai kitisztulnak, az arra érzékenyek allergiás tünetei enyhülhetnek, lágyabb-selymesebb tapintásúvá válik bőrünk mellett hajunk is és csillogóbb lesz.
A vízkőmentesítő készülék számtalan előnyhöz juttathatja Önt. Először is megvédi a vízzel érintkező nagy értékű berendezéseket. Fogyasztása nagyon csekély: 1, 8 W, ami évi pár száz Ft villanyszámla költséget jelent. Vegyi anyagok és sók hozzáadása nélkül működik, a víz minőségét nem változtatja meg, ezek következtében tehát teljes mértékben környezetbarát.
A kezelt víz felveszi a lágy esővíz tulajdonságait, így 15-45%-kal csökkenthető a mosó- és mosogatószerek mennyisége. Nincs többé szükség – a környezetet is károsító és költséges – vízlágyító szerekre - A kezelt víz gyorsabban és így olcsóbban felmelegíthető Gáztüzelésű vízmelegítésnél 22%-kal, elektromos vízmelegítésnél 18%-kal kevesebb energia szükséges! A mosópor megtakarítása mellett a mosógépek élettartama 35%-kal növekszik , a ruhák lágy tapintásúak lesznek és a vízkő roncsoló hatását kivédve 15-30%-kal tovább maradnak szépek.
Az előzőekből látható, hogy a vízkőmentesítő készülék számtalan előnyhöz juttathatja Önt. Jellemző tulajdonságai többek között az energia-, és költség-takarékosság, egészségünkre gyakorolt jótékony hatása és környezetbarát.


Jelenlegi ára: 32 270 Ft

Az aukció vége: 2011-05-13 05:42
. Elektromos vízkőmentesítő készülék - Jelenlegi ára: 32 270 Ft